Griesmeelpap


Koud & donker weer :-(

You love it or you hate it. Maar ik hou er wel degelijk van en bij ons gaat de pan schoon op! Ik vind griesmeelpap het allerlekkerst op een regenachtige dag. Bij het kampvuur allemaal een mok warme griesmeelpap leeglepelen! Wat kan daar nu tegen op?

Daarbij komt dat veel kinderen tegenwoordig nog nooit van griesmeel hebben gehoord. Toen we griesmeelpap opnieuw introduceerden beweerden ze bijna allemaal het niet te lusten. We hadden dubbele porties gemaakt, dus alles weggooien was geen optie. We verplichten iedereen tenminste één hapje te komen proeven. Op één scout na vonden ze het toch allemaal heerlijk en een nieuwe favoriet was ontstaan!

 

Ingrediënten (20 personen)

  • 5 liter melk
  • 350 gram suiker
  • 350 gram griesmeel
  • Eventueel krenten
  • Eventueel bessensaus of jam

 

Bereiding:

Gooi alle ingrediënten samen in een ruime pan en breng het al roerende aan de kook. Laat het 3 minuten koken terwijl je blijft roeren. Maak je geen zorgen als het te waterig lijkt, het dikt vanzelf in. Als je er meer griesmeel bij gooit wordt het pudding, maar het lekkere is juist warme PAP!!!

Naar smaak kun je er nog een bessensausje bij serveren of een eetlepel krenten per persoon er door heen roeren.

 

 

Toegift

Als we over pap praten, dan denken we ook meteen aan Rob van Zutphen!!!