Knoflooksaus


Alwéér een persoonlijke favoriet: knoflooksaus! En dan niet van die miezerige, maar echte stevige. Veel lekkerder dan uit een flesje. Jammer voor de mensen niet mee-eten, maar je mag best wel genieten van het leven. Bovendien is knoflook ook nog eens gezond.

 

Ingrediënten

voor 20 personen (of 40 personen, als ze wél van het benauwde zijn)

  • 500 ml mayonaise
  • 750 ml griekse yoghurt (of turkse, iig dikke, volle romige yoghurt, dieten doen we weer een andere keer)
  • 2 bollen knoflook
  • 1 a 2 bosjes peterselie of bieslook
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • beetje zout, veel peper

230820122809Bereiding

Doe de yoghurt en de mayo in een kom. Snij of pers de knoflook fijn en voeg toe aan yoghurt-mayo mengsel. Snij ook de peterselie (zonder takjes, alleen de blaadjes!) of de bieslook en roer er doorheen. Breng dan op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Doe er een eetlepel bij, geen theelepeltje;)

Lekker bij:

  • Vlees van de bbq
  • Shoarma of kip met kebabkruiden
  • Gebakken aardappeltjes
  • Als dipsaus voor turks brood, stokbrood, plakjes komkommer, reepjes paprika etc.