Lekker eten zonder koelkast!


Meestal heb je op een kamp geen of beperkte mogelijkheden om je eten gekoeld te houden. Gelukkig hoeft dat lekker én gezond eten niet in de weg te staan! Onderstaande maaltijd heb ik bedacht voor een weekendje Fundays met de explo’s. Er was geen gelegenheid om last minute boodschappen te doen en het zou miezerig weer worden, dus een stevige maaltijd is dan gewenst!  

Tortellini’s met salami en salade

Ingrediënten voor 10 volwassen eters:

 • 4 zakken kaastortellini’s
 • 750 gram salamiworsten (houdbare worsten natuurlijk)
 • 3 pakjes gezeefde tomaten
 • 3 eetlepels italiaanse kruiden (basilicum, oregano etc)
 • Groenten: maak een lekkere salade van groenten die niet gekoeld hoeven te worden zoals voorgesneden sla.

Bereiding:

Kook de tortellini’s. Bereid ondertussen de salade en snij de salami in blokjes. Nadat de tortellini’s zijn afgegoten roer je de saus en de salami door de tortellini’s en je bent alweer klaar!

Vega: laat eerst de vegetariërs opscheppen en gooi daarna pas de salami in de pan. De kaastortellini’s bieden voldoende eiwit.


2 Gedachten over “Lekker eten zonder koelkast!

 • Jeroen

  Je hebt een leuke site met lekkere recepten. Ook wij hebben vegetariërs in de groep en een van hen wees mij er op dat in kant en klare pastasaus vaak ook al vlees zit verwerkt. In jouw recept “Lekker eten zonder koelkast” geef je de tip dat de vegetariers eerst moeten opscheppen en dan pas de salami in de pan doen. Maar in de pastasaus die je gebruikt zit maar liefst 12% salami, dus voor echte vegetariërs moet je toch wel andere saus nemen! Maar goed, het principe van het recept is duidelijk en met dit recept geef je een leuk snel en erg gemakkelijk recept!

  • hannahmartha Post auteur

   Hoi Jeroen,
   Dank voor je oplettendheid, je hebt helemaal gelijk! Ik ga dat recept nog even aanpassen, zodat het helemaal gemaakt kan worden zonder kant-en-klare saus, dan is er ook geen nood voor de vega’s!

Commentaren gesloten.