De beroemde tortellinisalade


Nou ja beroemd… Maar er zijn wel al heel veel mensen om het recept komen vragen!! Deze salade maak ik vooral op een barbecue voor de stam, want goedkoop zijn de ingrediënten niet. Maar leiding- en stamverwennerij is natuurlijk ook een onderdeel van scouting!


Ingrediënten (voor ongeveer 6 personen als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of 2/3 personen als hoofdgerecht)

- 1 zakje kaastortellini’s van Grand Italia

- tweederde potje groene pesto van grand italia > of zelfgemaakt dat is natuurlijk veel beter!!!)
- halve plant plant basilicum (zo’n grote plant van de Marokkaan dan, van die kleintjes van de supermarkt moet je er wel 2 hebben)
- 3 bollen mozzarella (als het geen fijnproevers zijn doe ik vaak euroshopper, veel goedkoper dan de de budgettopper van bijv de deka!!!)
- 3 el Limoenolie (oepsie, dat is het geheim, mag je niet doorvertellen!!) te koop bij bijv de Marokkaan (of zelf maken door schil van biologische citroen te vijzelen met olijfolie, maar dat is weer veel gedoe)
- Veel versgemalen peper
- Half potje zongedroogde tomaatjes
- Olijfolie extra vergine

Het recept is simpel: kook de tortellini’s en spoel ze af met koud water. Goed laten uitlekken. Als de tortellini’s bijna afgekoeld zijn in schaal doen en flinke scheut goeie olijfolie erdoor en 2 el limoenolie. (met citroensap krijg je helaas niet dat frisse resultaat) en regelmatig doorroeren. Laat half potje zongedroogde tomaatjes uitlekken en snij in fijne reepjes, die mogen er meteen bij in de schaal. en ongeveer tweederde van een potje pesto erbij! weer goed roeren

Dit kun je ‘s vooraf doen en last minute gooi je de rest erbij, zet tussen door wel afgedekt weg en als dat in de koeling is, dan minimaal half uur te voren eruit halen!

Mozzarella in stukken hakken (niet te netjes!), ongeveer 2x zo groot als een tortellini, heeeeeeeeel erg veeeeeel blaadjes basilicum (ongehakt) er doorheen en een paar flinke scheuten van de pepermolen, zeker niet te zuinig!! Dan voorzichtig omscheppen, zodat de basilicum beetje heel blijft en klaar om uit te delen!!

Zout doe ik er eigenlijk nooit bij, nouja in het kookwater van de tortellini’s een klein beetje, mag naar smaak. De kaas in de tortellini’s is ook al gezouten…