Chocoladepudding


2014-07-09 13.37.44

Ooooooooh een pan vol chocoladepudding!! Wat is het leven van een scoutingkok toch heerlijk! Ook de esta’s voor wie ik deze pudding maakte, waren zeer tevreden over dit kamptoetje:-)

Als je de basics (maizena, suiker etc) gewoon in je kampkist (of voorraadkast) hebt zitten en vaker pudding maakt, dan is zo’n pan pudding veel goedkoper dan pakken vla als toetje.  Ietsje meer werk inderdaad, maar zóveel lekkerder!

 

Ingrediënten voor 20 personen

  • 5 liter melk
  • 450 gram maizena
  • 750 gram suiker
  • 300 g cacaopoeder
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • Evt nog wat slagroom om erbij te serveren:-)

Bereiding

Zet een halve liter koude melk op zij en breng de rest van de melk aan de kook. Meng intussen in een schaal de maizena en het cacaopoeder  en schenk daar al roerend de apart gezette koude melk door heen.

Als de melk kookt, giet je het maizenapapje al roerende erbij. Blijf nog even roeren, tot het mengsel is gebonden. (Het hoeft nog niet op puddingdikte te zijn, dat komt bij het opstijven, nu lijkt het op een vla.)

chocoladepuddingroerenDan haal je de pan van het gas en voeg je de suiker en vanillesuiker toe.

Spoel dan de mokken of puddingvorm(en) om met koud water, vul met de pudding. Pas op, hete pudding is ECHT HEEL HEET! Daarna zet je ze in de koelkast of een andere koele plek om op te stijven. Geniet ervan!!

TIP! Maak de pudding ruim van te voren, dan heeft ie mooi de tijd om op te stijven. Schep porties in mokken en laat 2 uur in de koelkast opstijven of minimaal 4 uur op een andere koele plek. Een grote puddingvorm is natuurlijk ook spectaculair!! Neem dan wel ruim de tijd voor het opstijven!

 

Oja, de afwas!

Tja als je niet al te strak roert wil er nog wel eens een ‘dubbele bodem’ ontstaan van aangekoekte pudding. Maar als je de afwasploeg belooft dat zij de pan ook mogen uitlikken, komt die pan vanzelf wel schoon;)

(Écht geen enthousiaste kinderen paraat? Laag water in de pan, schepje biotex erbij en dan verhitten tot 35 graden!)