Coleslaw van Jamie Oliver


Over Jamie Oliver wordt vreselijk moeilijk gedaan. Hij zou te commercieel zijn, geen echte kok et cetera. Feit is wel dat hij prima recepten geeft en hordes schoolkinderen aan lekker én gezond eten krijgt. In z’n boeken schrijft hij tevens hoe je verse vis van bedorven van onderscheiden, waarom je zo veel meer plezier beleeft aan echt goed vlees in plaats van kiloknallers… Wat is nu het probleem?

Onderstaande coleslaw is een prima bijgerecht voor bij de barbecue! Maar ook bij een broodje hamburger en patat, of een stukje vlees en (gebakken) aardappels.

 

Ingrediënten 

(voor 10 personen als groente bij een maaltijd of voor 20 personen bij de BBQ)
  • 1 witte kool
  •  2 kleine rode uien
  • 6 wortelen (of 2 winterpenen)
  • 4 rode appels
  • grote bos bladpeterselie
  • sap 2 a 3 citroenen
  • een paar lepels mayonaise
  • 2 tl Engelse mosterd
  • zout
  • zwarte peper, vers gemalen

 

 

Bereiding

Verwijder van de kool de buitenste bladeren. Snij de kool zo dun mogelijk. (Als je echt een grote groep moet voeden: gooi alles in de keukenmachine, het worden van geen chique reepjes, maar smaak is even goed!)

Rasp de wortelen schoon, snij ze in lange repen en snij de repen in julienne (lucifer reepjes).

Was de appel, verwijder het klokhuis en snij de appelpartjes in plakjes en daarna ook julienne.

Snij de ui in dunne ringen. Hak de bladpeterselie (alleen de blaadjes) fijn.

Maak een dressing van het citroensap, mayonaise, mosterd, zout, peper en de gehakte bladpeterselie.

Meng in een slakom de kool, wortel, ui en appel door elkaar. Schep de dressing erdoorheen en breng zonodig verder op smaak.