Italiaanse Hobopack


Hobopack, dat is toch een heerlijk maaltje uit het kampvuur. Maar…. Je moet het wel goed doen, want het kan vreselijk ranzig zijn! Dit is recept is echter al geregeld uitgetest en unaniem goedgekeurd. Je krijgt een soort van ovenschotel die je thuis nooit kan maken omdat je oven maar tot 220 graden gaat. En ruik dan even aan je hobopack: zo lekker krijg je het bijna niet bij de echte Italiaan!

Hier een kampvuurrecept dat wel wat gas nodig geeft voor de pasta, alhoewel je die natuurlijk ook in een kampvuurpan kan bereiden;) Je kan de pasta eventueel ook weglaten en vervangen door (turks/stok-) brood, rijst of wat je zelf maar zou wensen.

Ingrediënten: (voor 20 personen)
– 2 kilo pasta (bijv fussili of penne)
– 4 potjes groene pesto
– 6 paprika’s

- 1 kilo champignons
- evt: 2 winterpenen
- 6 courgettes
- 7 rollen salami
- Kilo uien
- Bolletje knoflook
- 7 a 8 pakjes gezeefde tomatensaus
- Potje italiaanse kruiden
- 4 a 5 zakjes geraspte kaas
- Olijfolie
- Zout en peper

En verder: pan voor de pasta, aluminimumbakjes (formaat ‘afhaal lasagne’), 2 rollen aluminiumfolie, grote schep oid om de bakjes uit het vuur te halen, evt watervaste stift en natuurlijk: kampvuur!!!

Voorbereiding:

  • Maak een kampvuur en zorg voor veel superhete kooltjes, begin zeer op tijd!
  • Kook de pasta en roer de pesto hierdoor.
  • Snij alle groenten en de salami in kleine stukjes. Doe elke groente in een eigen schaaltje.
  • Zet alles – ook de olijfolie, alubakjes, kruiden, geraspte kaas etc klaar

Hobopacken:
Iedereen vult zijn hobopackbakje: eerst een beetje olijfolie, draai het bakje een beetje rond zodat de gehele onderkant en de zijkanten voorzien zijn van een laagje olie. Naar smaak en trek groenten en salami toevoegen*. Giet hierover tomatensaus en kruiderijen, roer dit in het bakje goed om. Strooi er dan de kaas over. (Vega’s: salami weglaten, extra kaas toevoegen!)

Pak het bakje voorzichtig in, met 3/4 lagen aluminiumfolie. Als je met een grote groep bent: schrijf je initialen met watervaste stift bovenop!

Leg de bakjes voorzichtig in de kooltjes. Afhankelijk van de temperatuur, de grootte van de groente en hoe vol het bakje zit, duurt het ongeveer 15 a 30 minuten voor het goed** is.

Let op: de inhoud is EXTREEM HEET!!! Schep op je bord de inhoud van het bakje en daarbij een schep pasta met pesto. Om de boel een beetje af te blussen kun je er een salade of gewoon plakjes komkommer bij serveren.

* Leg (jonge) kinderen uit dat de groenten nog slinkt!!!
** Omdat ingrediënten ook rauw te eten zijn, hoef je je geen zorgen te maken wanneer het evt nog niet goed gaar is. Als je de salami vervangt door bijv gehakt of kip, dan moet je hier wel heel goed op letten!