Bietensalade


Als het weer lente wordt krijg ik ook trek in bietjes, zo lekker fris! Deze salade is heerlijk bij een ouderwetse Hollandse bal en gekookte aardappelen, maar doet het ook prima bij Zweedse balletjes en gebakken aardappeltjes. Maar deze salade is ook heerlijk bij de barbecue! Of op een mooie zomeravond naast een stokbrood met kaasjes!

Benodigdheden (voor 20 personen)

  • 2 kilo gekookte bietjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml mayonaise
  • 3 el citroensap
  • 5 rode uien
  • Pot augurken (pot 340 gram)
  • 5 appels
  • Evt: bosje verse peterselie
  • Peper & zout

 

Bereiding

Snijd de kontjes van de bieten en schil ze. Snij de uien, appels, bietjes en augurkjes in kleine stukjes. Maak een sausje van de yoghurt, mayonaise en het citroensap.
Meng alles door elkaar, roer er evt nog wat grofgehakte peterselie door en breng op smaak met zout en peper.