Hamburgers


Hmm lekker hamburgers, daar doe je bijna alle carnivoren wel een plezier mee! Op woensdag is het op kamp sinds jaar en dag patatdag. Daar bij kun je je kampbudget vergooien aan kroketten, frikadellen en kaassoufflés, of voor een fractie van de prijs iets veel lekkerders maken.
Ook op de bonte avond bbq zijn ze hartstikke lekker! Of gewoon als snack op een broodje op een scoutingfeest!

Ingrediënten (voor 10 personen)

- 1 kilo gehakt
- 3 eieren
- 1 grote ui of 4 sjalotjes
- 2 el worcestershiresauce (of ketjap)

– 1 el paprikapoeder

- zout en peper
- Olijfolie en een beetje roomboter

Bereiding

Snij de uien of sjalotjes fijn.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het. Vervolgens verdeel je het gehakt in gelijke balletjes van 100 gram (dus 1 kilo = 10 balletjes etc). De balletjes druk je plat (op een snijplank of gewoon tussen twee (frisgewassen) handen.
Tip: Aan twee kanten van de hamburger druk je in het midden een kuiltje (met je duim), om te voorkomen dat je hamburger krom trekt tijdens het bakken.

Verhit in een grillpan of koekenpan een scheutje olijfolie en een beetje roomboter. Als het goed heet is leg je er voorzichtig zoveel hamburgers in als past. Afhankelijk van de dikte van je burger en de hitte bak je ze ongeveer 2-6 minuten per kant. Snij eentje doormidden om te checken of hij al goed gaar is!

NB Op de barbecue grillen kan natuurlijk ook!!
Lekker met:
- Gebakken aardappeltjes, komkommer + tomaat of coleslaw
- Gebakken uiringen
- Friet, en milkshake of cola
- Broodje belegd met bijvoorbeeld tomaat, komkommer, augurk, geraspte wortel, gebakken of rauwe ui, gebakken ei, (cheddar)kaas, mayo, ketchup, mosterd, curry en wat je verder allemaal maar lekker vindt!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>