Ragout


Wie zijn die mensen die nevenstaande blikje kopen? Het is niet lekker en kost in verhouding veel te veel geld! Ragout is juist zo fijn omdat het zo goedkoop is en bijna iedereen vindt verse ragout lekker. Bovendien is het een prima vega-recept dat ook door carnivoren wordt gewaardeerd.
Geen weegschaal mee op kamp? Zorg dan dat je een maatbeker mee hebt waar mee je bloem kan ‘wegen’.
Ingrediënten (25 volwassenen of 35 kinderen)
  • 500 gram bloem
  • 500 gram roomboter + extra om champignons in te bakken
  • 5 liter bouillon
  • 7 bakjes champignons
  • 5 (rode) uien
  • 3 grote bossen peterselie
  • Zout en peper

Bereiding:
Snij de champignons in plakjes en de uien fijn. Bak deze in een beetje boter gaar. Zet apart.

Laat je boter smelten in een pan (met bij voorkeur dikke bodem). Dan voeg je de bloem toe en neem dan even de tijd om de bloem goed te laten ‘bakken’ in de roomboter, anders gaat de ragout ‘bloemig’ smaken. Goed roeren met een garde, want je wil niet dat de ragout gaat aanbakken.
Voeg dan de bouillon toe en blijf roeren. Laat de ragout 3 minuten koken.

Voeg de champignons + uitjes toe aan de ragout en roer. Voeg er grof gesneden peterselie aan toe en klaar!

Suggesties:

  • Met basmatirijst of turks brood en een frisse groene salade
  • Voeg kipfilet toe voor wie echt niet voldoende heeft aan een vegetarische maaltijd (ongeveer 75-100 gram pp)