Kip met kebabkruiden


Dit recept is ooit eens ontstaan toen we een bakje kebabkruiden vonden in de keukenkast van ons clubhuis. Eigenlijk is het een variatie op het geijkte broodje shoarma. Het is weinig werk en je hebt slechts 1 pan nodig, dus relaxt op een warme dag of bijvoorbeeld de aankomstdag van een zomerkamp!

 

Ingrediënten

(voor 20 personen en eindeloos te vermenigvuldigen, of juist te delen)
  • 2 kilo kipfilet
  • 5 el kebabkruiden
  • 8 grote uien
  • lekker veel knoflook
  • 4 kroppen ijsbergsla
  • 2 kilo tomaten
  • 4 komkommers
  • 3 rode paprika’a
  • halve liter Turkse yoghurt (of Griekse, als het maar dikke yoghurt is)
  • 350 ml Zaanse mayo
  • bos verse peterselie
  • 2 a 3 pitabroodjes per persoon (grote eters)
  • scheutje olie om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de kipfilet in blokje van 1 bij 2 cm
  • Olie in de wok, goed heet later worden, uitjes en knoflook glazig bakken en dan de kip erbij met 1 a 2 eetlepels kebabkruiden. Lekker wokken tot het gaar is.
  • Verder snij je de overige groenten lekker fijn in reepjes, in losse bakjes doen, zodat iedereen kan pakken wat ie lekker vindt.
  • Sausje maken: pot yoghurt mengen met 3/4 van de mayo, theelepel olijfolie erbij, 5 teentjes geperste/fijngeneden knoflook, vervolgens complete bos peterselie fijnsnijden en er door roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pita’s warm maken (bijv boven het kampvuur)
Dan gaan we eten: iedereen vult een pita royaal met saus, groenten en kip!
>> evt kun je de pita’s vervangen door wraps of turksbrood!