Een voorzichtige traditie is aan het ontstaan bij het halfjaarlijkse overvliegen. De explo’s maken een ontgroeningsopkomst* voor de nieuwe explo’s. Ze beginnen al vroeg en de begeleiding kookt voor ze. Aangezien het een wat kleiner groepje betreft en de explo’s van tegenwoordig smaak hebben zetten we ze wel wat lekkers voor: kip
Eigenlijk is het een nep-titel, net zoals ‘carpaccio van tonijn’ ofzo. Eigenlijk is saltimbocca ook een lapje kalfsvlees omwikkeld met ham. Letterlijk betekent het ‘spring in de mond’. En terecht.
Ingrediënten (voor zoveel of weinig eters als je wenst)
- Kipfilet (reken een hele voor de grote eter, een halve voor de kleine, bekijk even de groep)
- Zoveel plakjes rauwe ham als je kipfilets koopt (officieel parmaham, maar coburger is ook prima op scouting)
- Salie (vers: 1 blaadje per halve kipfilet of gedroogde)
- Olijfolie
- Peper
Bereiding
Snij de kipfilet één keer in de lengte. Bestrooi ruim met versgemalen peper en een blaadje salie. Dan omwikkel je hem met een half plakje parmaham (in de lengte gehalveerd). Verhit olijfolie in de koekenpan en bak ze gaar.
Zout is niet nodig, de ham maakt het al zout genoeg.
Suggesties:
- Met pasta pesto en broccoli
- Met gebakken aardappeltjes (rozemarijn!) en salade
- Met tagliatelle en olijfolie gegrilde groenten (zoals paprika, courgette, venkel, cherrytomaatjes)
*Veel onschuldiger dan het klinkt hoor!