Alleen maar vlees op de BBQ: mij gaat dat na een hele zomer ernstig vervelen. Met een zak diepvriesvis heb je prima kwaliteit in handen en ben je echt niet duurder uit dan alleen maar resten van varkens en koeien op het vuur. Het grootste deel van de aanwezigen was ook nog eens blij verrast, dus vis op de BBQ is een blijvertje!
Een vis zelf valt snel uit elkaar, verpak ze daarom in zilverfolie. Op die manier kun je er ook allerlei lekkere smaakjes (restjes??) aan toevoegen!
Basisbereiding
- Voorbereiden: leg het visje (filet of moot) op een stuk alufolie (ongeveer 5 x zo breed als de vis zelf). Drup er wat olijfolie op en de overige kruiden en/of groenten. Goed inpakken.
- TIP: heb je meerdere smaken, schrijf dit er dan op met een watervaste stift!
- Je kan de diepvriesvissen meteen weer terug in de vriezer leggen of meteen in de BBQ leggen.
- Zorg dat de BBQ heel goed heet is. Beter nog is een kampvuurtje met kooltjes. Leg de vis goed in de hete kooltjes (niet op het bbq-rek dus!) Na 5 a 15 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis, hoe goed je hem hebt ingepakt en de temperatuur van de kooltjes zou hij goed moeten zijn!
Aantallen: zoveel moten als er vis-eters zijn, de hoeveelheden hieronder zijn per persoon en kunnen dus naar smaak vermenigvuldigd worden. TIP: zorg voor variatie!
Zalm-tomaat-basilicum!
- Zalmmoot
- Halve tomaat in plakjes of blokjes
- 5 blaadjes basilicum
- Zout, peper & olijfolie
Wit vis met tuinkruiden
- Moot witvis zoals pangasius, kabeljauw of tilapia
- Handje fijngesneden tuinkruiden, bijv peterselie
- Zout, peper & olijfolie
Variatie
Maak zelf je eigen pakketje met je restjes of wat je lekker vindt! Denk bijvoorbeeld aan:
– Olijven
– Schijfjes citroen of limoen
– Courgette
– Plakjes rode peper
– Lepeltje currypasta