Nu eens niet een maaltijd die je met aanpassing vegetarisch verantwoord maakt. Deze curry met ei is aangepast op de kampkeuken en je mag hem natuurlijk wel aanpassen op de vleeseters, maar nodig is het niet.
Ingrediënten voor 10 personen:
- 1 kilo rijst
- 10 eieren
- Potje currypasta (stem de mate van pittigheid af op de eters!
- 3 paprika’s
- 3 stronken paksoi
- 2 uien
- 1 witte kool
- 0,75 l kokosmelk
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking en de eieren ongeveer 8 minuten.
- Snij alle groenten en roerbak in één of meerdere grote wokpannen. De paksoi doe je er pas op het laatste moment in!
- Voeg naar smaak currypasta toe aan het groente mengsel. Vervolgens de kokosmelk erdoor.
- Serveer de rijst met daarover de currygroentensaus met daarbij een ei!
Eventueel: wat plakjes komkommer erbij!
Vleeseters: in plaats van ei van je ook gebakken kip bij de curry aanbieden. Ga dan uit van ongeveer 75-10- gram kipfilet per persoon.