Een ideaal gerecht voor de donderdag. Op woensdag hebben we al patat, op vrijdag is de bonte avond met bbq of pannenkoeken. Er moeten dus groenten geserveerd worden, maar wel lekkere want probeer maar eens tegen patat en pannenkoeken op te boksen!
Wraps zijn ideaal als je moeilijke eters in de groep hebt zitten. Wraps smaken nergens naar, je kunt ze eventueel nog als ‘pannenkoek’ verkopen aan jonge kinderen. Verder kan er naar smaak groenten op de wrap worden gedaan. Zo haalt iedereen mét plezier zijn groententaks! Joepie!
Ingrediënten |
1 persoon
|
20 personen
|
|
Wraps, medium formaat
|
3
|
72
|
|
Gehakt
|
80
|
2 kilo
|
|
Crème fraîche
|
0,25
|
6 bekertjes
|
|
Gezeefde tomatensaus
|
0,15
|
3 pakjes
|
|
Burritomix
|
0,25
|
6 zakjes
|
|
Paprika’s
|
0,3
|
6
|
|
Uien
|
0,5
|
12 uien
|
|
Champignons
|
0,12
|
3 bakjes
|
|
Maïs
|
0,1
|
2 grote blikken
|
|
Geraspte kaas
|
0,2
|
4 zakjes
|
|
IJsbergsla
|
2 kroppen
|
||
Sperziebonen
|
0,15
|
3 grote blikken
|
|
Knoflook
|
1 bol
|
||
Tomaten blokjes of gepelde tomaten
|
0,2
|
4 blikjes
|
Voor de liefhebbers kun je ook nog een potje sambal klaar zetten!
Bereiding
Laat alvast een vuurtje stoken om de wraps straks op te warmen. Mag ook in de koekenpan op gas of zelfs in de magnetron als je daar beschikking over hebt, maar dat is wel weer minder spectaculair.
TIP: Geen oven of vuur maar wel veel wraps op te warmen? Doe de wraps dan (in een ongeopende plastic verpakking) in een pan met heet water!
In een kleiner pannetjes doe je de overige helft van de gezeefde tomaten, tomatenblokjes en de burritomix. Warm deze pas op als je bijna aan tafel gaat.
Snij de paprika’s en de champignons in kleine stukjes en bak deze elk in een eigen pan gaar. (In een beetje olie)
Warm ook de sperziebonen op in hun eigen vocht. De mais kun je koud laten, maar mag natuurlijk ook opgewarmd worden.
Snij de ijsbergsla fijn. (Hoe fijner je snijdt, hoe meer er van gegeten wordt)
Zet alles op tafel klaar: iedereen mag langs lopen, eerst een wrap en daarop dan gehakt (of extra portie kaas voor de vega’s) groenten naar keuze en voor de liefhebbers crème fraîche en/of sambal.
Geweldig!
Tnx, Marten!